Estrenem l'últim mes de l'any durant el qual us aniré compartint receptes ideals per a les celebracions nadalenques que ens esperen.
L'ingredient principal de la recepta d'avui no és massa habitual a les cuines del nostre país i fins i tot m'atreviria a dir que té molts detractors, però a nosaltres les cols de Brusel·les fetes al forn ens agraden molt. Avui us proposo un acompanyament ideal per alleugerir una de les trobades nadalenques.
Ingredients (4 persones):
- 500 gr de cols de Brusel·les
- 4 tires de bacon
- 90 gr de nous pecanes
- 50 gr de nabius deshidratats
- 2-3 c/s d'oli d'oliva
- sal
Passos a seguir:
Comencem netejant les cols, els tallem la base del tronc i treiem les dos o tres primeres capes. Partim totes les cols per la meitat i les fiquem en una safata de forn. Les salem al gust i hi fiquem una mica d'oli per sobre.
Les rostim al forn escalfat a 200 graus durant uns 20-25 minuts.
Mentrestant preparem el bacon. Agafem un plat pla, el cobrim amb un paper de cuina, hi fiquem les 4 tires de bacon i el cobrim amb un altre paper de cuina. Ho fiquem al microones 2 minuts a màxima potència. Passat aquest temps canviem els papers de cuina i tornem a ficar-ho al microones 1 minut més. Comprovem si està cruixent, i si no ho està anem programant de 30 segons en 30 segons fins a tenir-lo ben cruixent.
Un cop les cols estiguin cuites les fiquem en un bol i les barregem amb les nous pecanes, els nabius deshidratats i el bacon. En aquest pas podem afegir una mica més d'oli si ho considerem necessari.
I ja el tenim preparat, es pot servir calent o a temperatura ambient.
** Recepta extreta de: Julia's album.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada