Tercera recepta típica d'Argentina en un mes... després de la Chocotorta i els Alfajores de maicena avui us porto una proposta salada, unes empanadas de vigilia.
A l'Argentina hi ha tantes receptes d'empanades com regions, les de vigilia són molt ràpides de fer perquè la massa és pasta fullada i recorden lleugerament les crestes de tonyina que molts hem fet algun cop a casa.
Ingredients (18-20 unitats):
- 150 g de ceba
- 30 g d'oli d'oliva
- 60 g de pebrot vermell en conserva
- 30 g d'olives verdes sense pinyol
- 1 ou dur
- 130 g de tonyina en oli (pes escorregut)
- 2 làmines de pasta de full
- 1 ou batut
Passos a seguir:
Tallem la ceba a trossets petits i la sofregim amb l'oli durant uns 8-10 minuts. Passat aquest temps afegim el pebrot, les olives i l'ou dur trossejats, i la tonyina.
Ho mesclem tot i ho reservem.
Escalfem el forn a 200 graus i folrem dues safates amb paper de forn.
Estenem les làmines de pasta de full i amb un tallador d'uns 10-12 cm de diàmetre (podem utilitzar un vas, per exemple) tallem cercles.
Fiquem al centre de cadascun una cullerada del farcit. Amb el dit humitegem amb aigua la vora de l'empanada i la tanquem presionant amb els dits o amb una forquilla.
Les pinzellem amb l'ou batut i les fornegem durant 12-15 minuts, o fins que veguem que comencin a estar daurades. Al treure-les del forn les deixem refredar sobre una reixeta.
Es poden consumir tèbies o a temperatura ambient.
** Recepta extreta de: Cookido
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada