Per si us ha sorprès el títol de la recepta us comento abans que res què és un bundt cake.
No és res més que un bescuit fornejat en un motlle que s'anomena bundt, les característiques del qual són que és circular i té un forat al mig que deixa passar l'aire a l'hora de fornejar i que té unes arestes marcades que permeten obtenir un bescuit amb formes atraients.
Jo en tinc un parell i estic encantada amb ells: un és de silicona de la marca Lekué i l'altre vaig comprar-lo fa poquet a Casa Viva i ja em delia per estrenar-lo!! ;-)
Un cop aclarit el tema, passem directament a la recepta!
Ingredients:
315 gr. de farina
85 gr. de nous picades
1 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
250 + 30 gr. de mantega
85 gr. de xocolata de cobertura
60 ml. de cafè exprès recent fet
1 culleradeta de cafè soluble (instantani)
285 gr. de sucre
4 ous XL
2 culleradetes d’extracte de vainilla
250 ml. de llet
Passos a seguir:
Desfer al bany maria la xocolata amb 30 gr de mantega, el café exprés i el cafè soluble. Batre-ho fins que estigui uniforme, deixar-ho refredar i reservar.
Precalentar el forn a 175º i greixar un motlle corona d’uns 25 cm per tal que després es pugui desmotllar fàcilment (aquest pas és molt important!!).
Tamissar la farina, el llevat i la sal i reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins aconseguir una barreja suau i esponjosa. Afegir els ous un a un, a velocitat mitja. No afegir el següent fins que l’anterior estigui totalment integrat. Incorporar l’extracte de vainilla i les nous ben picades.
Afegir la farina que teníem reservada en tres vegades, alternant amb la llet, i batre-ho només fins que s’hagi incorporat, començant i acabant amb la farina (o sigui: 1/3 de farina, ½ de llet, 1/3 farina, ½ de llet i 1/3 de farina).
Amb l’ajuda d’una espátula abocar en un altre bol una mica menys de la meitat de la massa. En aquesta hi afegim la xocolata desfeta i ho integrem tot amb l’espàtula fins que estigui ben integrat.
Abocar la primera barreja (la clara) al motlle i allisem la superficie. Afegir la mescla de xocolata a sobre i l’allisat.
Fornejar durant 50 minuts o fins que al punxar-lo al centre l’agulla surti neta.
Quan el treguem del forn cal deixar el motlle sobre una reixeta durant 10 minuts, i passat aquest temps desmotllar la massa i deixar-la refredar totalment sobre una reixeta.
Observacions:
Cal que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.
Un cop tenim les dues masses dintre el motlle podem integrar-les passant només un cop un ganivet en forma de zig zag. Una altra opció és omplir el motlle alternant cullerades de les dues masses.
Què us ha semblat?? El resultat és un bundt cake esponjós i sabrós, amb un lleuger toc de cafè ideal per acompanyar un cafè a primera hora del matí o per a berenar.
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: El rincón de Bea
Avui l'he tastat i és realment bo!
ResponEliminaEnhorabona!
A veure si t'animes a fer-lo Anabel! i ens envies la foto :)
EliminaGràcies Anabel!!
ResponEliminaAprofita't que tens una ajudanta a la cuina i fes-lo!!!
Espectacular i de nivell avancat!
ResponEliminaSou unes cracks
Boníssim!
ResponEliminaGràcies Mercè i Gemma pels vostres comentaris!! Ens fan molta il.lusió!!
ResponEliminaLa veritat és que va quedar boníssim! :)
ResponEliminaI amb tants comentaris donen ganes de fer més coses ;P
Aquest el provaré de fer una vegada estigui instal·lat!! fa una pinta...!!!
ResponEliminaMoi, te'l recomano totalment!! Quina il·lusió rebre comentaris des del Brasil!!! Un petó als 2 i moltíssima sort!!!!!!
ResponElimina