11 de juny del 2018

Amanida de bròcoli

A casa d'amanides en mengem tot l'any, però quan comença el bon temps ho fem encara més sovint.

Per no avorrir-nos amb la clàssica amanida verda anem provant diferents opcions, afegint fruita com a l'amanida d'alvocat, maduixes i ametlles o l'amanida de nectarina, formatge i nous o verdures de temporada, com al Carpaccio de carabassó o l'amanida de mongetes verdes.

Avui a aquestes li sumem l'amanida de bròcoli, una de les verdures que més ens agrada menjar. Espero que us agradi.






Ingredients:
500 gr de bròcoli
4 tomàquets secs en oli d'oliva
50 gr de daus de pernil salat
2 c/s de pinyons
sal
pebre negre
2 c/s de vinagre balsàmic
2 c/s d'oli d'oliva

c/s: cullerades soperes

Passos a seguir:
Netegem el bròquil i en separem els pomells. El coem al vapor, jo ho he fet amb l'estoig Lekué, 6 minuts a potència 800.
Mentrestant tallem els tomàquets a tires. Fiquem una paella al foc i daurem els pinyons, sense afegir gens d'oli, fins que agafin color. Els retirem i a la mateixa paella saltegem un parell de minuts, també sense oli, els dauets de pernil salat.
Fem una vinagreta emulsionant el vinagre, l'oli, el pebre i la sal.
Fiquem tots els ingredients en un bol, els mesclem amb cura i els reguem amb la vinagreta.

** Recepta extreta de: Bonpreu Esclat

4 comentaris:

  1. Una amanida amb color i sabor com ens agrada!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Me gusta, me gusta todo lo que lleva incluído el brócoli al dente porque si se pasa no me gusta nada de nada. También lo hago en el micro y queda espectacular. La ensalada tiene buenísima pinta!
    Besitos

    ResponElimina
  3. Boníssima aquesta amanida. A casa fem el bròquil una mica saltejat perquè també ens agrada al dente i combinat amb pinyons i pernil, està impressionant. Jo li afegeixi una mica de formatge parmesà llescat...Li dóna un puntet molt bó! Petonets!

    ResponElimina