Ingredients (3-4 racions):
250 gr de mongetes blanques cuites
200 gr de bacallà esqueixat dessalat
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1 ceba tendra mitjana
1 tomàquet gran
oli d'oliva i pebre negre
Passos a seguir:
L'elaboració d'aquest plat és molt senzilla. Tallem a daus petitons els pebrots, la ceba i el tomàquet i els fiquem en un bol. Hi afegim les mongetes blanques cuites i el bacallà esqueixat. Ho amanim amb oli d'oliva i una mica de pebre negre i ho barregem tot. En principi no fa falta afegir-hi sal perquè el bacallà ja ens dona el punt salat, però podem provar-ho i rectificar si fa falta.
Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.
Com us he dit al principi hi ha moltes variants d'aquest plat, poden afegir-s'hi altres ingredients, com olives, tonyina, anxoves, ou dur... al gust!
Aquest dissabte tinc sarao blogger, me'n vaig a la trobada blogger Cerdanya Tour 2015, on segur que ens ho passarem genial! En breu us ho explico ;-)
Ho han fet...
Mercè E. |
Aquest plat si que senyala estiu!!!
ResponElimina
ResponEliminaEva; UN plat l'empedrat, que fresquet i menjat a l'estiu et deixa al paladar amb un agradable sensació de productes frescos i mediterrànis. Bona el.lecció¡¡
Salutacions i que vagi de gust Eva¡¡ :O)
Un plat que amb les altes temperatures s'agraeix força i complert, tenim llegums, peix i més al mateix plat.
ResponEliminaDiverteixte molt dissabte, ja ens explicaràs!
Petons.
Home, ideal no, es idealíssim pel tupper, t'ho dic jo que menjo tota la semana a la feina i l'empedrat cau com a mínim un cop, perquè si m'en sobra també cau al dia següent! jeje Es boníssim, molt complert i molt sa, i ara amb la calor van de meravella plats tan fresquets y lleugers.
ResponEliminaUn petó!!
Muy buena, me gusta mucho las legumbres en ensalada, y son estupendas para el verano.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Boníssim! A casa el fem idèntic, amb l'única diferència que jo hi poso olives negres.
ResponEliminaUn plat ideal per l'estiu!
Quan era adolescent i els pares treballaven, aquest era un dels plats que jo feia al estiu per menjar. Fàcil i bo :)
ResponEliminapetons
M'encanta l'empedrat! ara estem acostumat a amanides de tot, de pasta, d'arròs, de llegums, però l'empedrat crec que podria ser la mare de totes aquestes amanides!! Fa estiu, eh??bon cap de setmana!
ResponEliminaA casa el fem igualet igualet...pero com la Gemma hi pisem olives negres ( olives mortes normalment)
ResponEliminaPtnts
Dolça
M'encanten les olives! a la propera, els hi fico ;). Un petó!
EliminaA casa el fem igualet igualet...pero com la Gemma hi pisem olives negres ( olives mortes normalment)
ResponEliminaPtnts
Dolça
Em sembla el plat d'estiu perfecte! Per posar-lo a la carmanyola per anar de picnic, per tenir lo a punt a la nevera un dia de platja...
ResponEliminaMolt complet d'un punt de vista dietètic i a més boníssim, tradició pura!
Petons
Palmira
Saps que he sentit moltes vegades parlar de l'empedrat però no l'he menjat mai!!??!!? Fa una pinta... increïble Eva!¨
ResponEliminaPetons reina
No m'ho puc creure!! doncs l'has de provar, estic segura que t'agradarà!! un petó guapa!
Elimina