Ens encanta fer salsa pesto casolana, però mentre esperem uns dies a que les plantes d'alfàbrega acabin de fer-se ben maques hem provat aquest pesto fet amb ruca que també ens ha agradat força. És una recepta de la revista Sabor de Caprabo, però hem canviat els pinyons per unes avellanes de Reus i hem aconseguit una salsa més que bona!
Ingredients (4 racions):
50 gr de ruca
la ratlladura de mitja llimona
6 cullerades (tamany postres) d'avellanes
4 cullerades (tamany postres) de formatge parmesà ratllat
1 tassa de cafè d'oli d'oliva
1/2 gra d'all
un polsim de sal i pebre
Passos a seguir:
Escaldem les fulles de ruca amb una cassola amb aigua bullint i ràpidament les escorrem i les fiquem en un bol amb aigua i glaçons de gel per fixar el color. Passats uns minuts les tornem a escórrer i les eixuguem bé amb paper de cuina.
Fiquem a la picadora les fulles de ruca, la ratlladura de llimona, les avellanes, el formatge, l'oli, l'all i la sal i el pebre i batem fins a obtenir una pasta homogènia i espessa.
Més fàcil impossible. Si us agrada el pesto tradicional, us recomano que també el proveu, té un sabor refrescant gràcies a la llimona. Ben aviat us ensenyo com vam gastar-lo.
Que passeu una bona setmana!
ResponEliminaEva; Caram...¡¡ quina salsa tant i tant bona per acompanyar la pasta, be siguin espaguetis, macarrons... i amb l'olor de alfàbrega, mmm... deliciós¡¡
Que vagi de gust Eva¡¡ :O)
amb pasta o una focaccia amb tomaquet sec i ben sucadeta de pesto de ruca ..... mmmm... ja tinc gana!
ResponEliminaOoh! segur que esta bo! i potser no es tant fort! bona setmana
ResponEliminaUna salsa deliciosa...!!! Ja me l'imagino al damunt d'una pasta al dente! Petonarros!
ResponEliminaÉs boníssim, jo també el vaig fer i va tenir molt èxit. A casa també ens encanta el pesto, ahir en vaig publicar un fet amb bròcoli. Petons.
ResponEliminaDel pesto s'en poden fer moltes variants i totes bones. Amb avellanes el gust ha de ser molt bo.
ResponEliminaPetons.
I tant que el faré! Tinc un munt de rúcula al'hort i no sé pas què fer-ne...segur que ens agradarà. Merci!
ResponEliminaAnna
http://amossegadetes.blogspot.com.es
uau, quins canvis més interessants! A mi la ruca també m'agrada molt, i amb el canvi de les avellanes... ha de quedar una salsa molt gustosa i original. La provaré!
ResponEliminaAvellana i ruca juntes al pest mai ho hem fet a casa... amb ametllla si... m'agraden aquests canvis, he de provar aquesta versió teva! Nosaltres pobreta l'alfàbrega amb nits tan fredes!
ResponEliminaPetons
Palmira
Una versió de pesto molt ben parida Eva, fa molt bona pinta! I una molt bona opció si no trobes alfàbrega, que a vegades no en tens a ma...
ResponEliminaPetons!
m'encanta el pesto, llàstima que engreixi! jejej i amb ruca m'agrada molt també, l'he tastat i és bonissim! sempres es pot fer pesto amb els ingredients que tinguem per la nevera oi? petons
ResponEliminaJo no n´he fet mai, pero veient la teva em fan ganes de posar-mi ara mateix. Quina maravella! Una abraçada guapa
ResponEliminaMolt bona idea!!
ResponEliminaQuin pesto més bo!!! Aquest l'haig de provar perque m'encanta la ruca.
ResponEliminapetons
Ja l'he fet Eva!! i ens ha agradat molt. Tenia por de que no fos molt fort de gust però barrejat amb la pasta ha quedat molt bo, i toc aromàtic de la pell de llimona molt encertat! Ben aviat la recepta al blog ;)
ResponEliminaMooooltes gràcies guapa!
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/
M'alegro que us hagi agradat! a nosaltres el pesto tradicional ens encanta, però també està bé anar canviant de tant en tant. Espero la recepta ;). Un petó!
EliminaJa esta Eva, avui l'he publicat, et deixo el link perque hi donis una ullada, he canviat alguna coseta. Estic contenta d'haver trobat aquesta recepta perque estava cansada de menjar-la sempre igual, i a l'hort en tenim un munt! Merci guapa!
Eliminahttp://amossegadetes.blogspot.com.es/2015/06/pesto-de-ruca.html
Anna