Com que tenia un parell de plàtans madurs la primera prova ha estat aquest banana bread, extret d'una pàgina de receptes nigerianes, tot i que podria ser pràcticament de qualsevol part del món.
L'he fet tal qual i el resultat és una mescla entre bescuit i pa, amb molla espessa i humida, poc dolç i molt molt bo!
Ingredients:
150 gr de farina
2 plàtans ben madurs
125 gr de mantega
4 ous (a temperatura ambient)
50 gr de sucre
1 c/c de bicarbonat
1/2 c/c de llevat sec de panader (Royal no!)
1/2 c/c de sal
200 ml de llet evaporada
50 gr de cacauets torrats
Passos a seguir:
Escalfem la llet evaporada al microones durant 15-20 segons, hi afegim el llevat sec, remenem i reservem. En un bol hi fiquem la farina tamisada, el sucre, la sal i el bicarbonat i ho mesclem.
Per altra banda triturem els cacauets (no molt fins) i els reservem, i desfem la mantega i també reservem. Pelem els plàtans, els tallem a trossos i amb l’ajuda d’una forquilla els anem aixafant fins a fer-los puré.
En un bol hi batem els ous, i hi afegim els plàtans, la mantega, la llet i el llevat i mesclem. Afegim els ingredients secs i la meitat dels cacauets i integrem. Fiquem la massa en un motlle tipus plum cake i repartim per sobre la resta de cacauets.
Fornegem durant 50-60 min a 170º, o fins que quan clavem una agulla aquesta surti neta.Un cop fora del forn deixem reposar durant 5 minuts i tot seguit el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
** Recepta extreta de: All nigerian recipes
Un bon bàsic que té 1000 variantes :o) Cuina d'aprofitament, ara amteix en tinc un al forn amb flocs de cebada!
ResponEliminaBon cap de setmana,
Palmira
Com deus xalar fent aquesta recerca!
ResponEliminaFa uns dies vaig preparar-ne un molt semblant. Els cacahuets li deuen donar un toc molt especial!
Una abraçada ben forta,
Olga