Ingredients:
Oli d’oliva per greixar el motlle.
180 gr d’aigua
5 gr de llevar sec de panaderia o 15 gr de llevat fresc
70 gr de fulles d’espinacs frescos
370 gr de farina de força
1 c/c de sal
20 gr de pipes de carabassa
Passos a seguir (tradicional):
Dissolem el llevat amb l'aigua tèbia. Ho fiquem al vas de la batedora junts amb els espinacs i ho triturem. Ho fiquen en un bol, hi afegim la farina i la sal i ho integrem. Ho passem a sobre el mostrador i ho pastem una mica, hi afegim la meitat de les pipes, i seguim fins que tinguem una massa ben integrada i llisa.
Li donem forma de bola, l’aplanem lleugerament i fem un parell del plecs sobre si mateixa per aconseguir una forma de cilindre. El fiquem dins del motlle greixat amb oli, el tapem i el deixem llevar fins que doble el seu volum, aproximadament 1’5-2h.
Passat aquest temps, pinzellem la superfície amb oli i repartim per sobre la resta de pipes. Fornegem a 180º durant 35 minuts i un cop fora del forn deixem refredar sobre una reixeta.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas l’aigua, el llevat, els espinacs, la farina, la sal i la meitat de les pipes. Programem 15 seg / vel 6, i tot seguit pastem 2 min 30 seg / vel espiga.
Ho passem a sobre el mostrador, li donem forma de bola, l’aplanem lleugerament i fem un parell del plecs sobre si mateixa per aconseguir una forma de cilindre. El fiquem dins del motlle greixat amb oli, el tapem i el deixem llevar fins que doble el seu volum, aproximadament 1’5-2h.
Passat aquest temps, pinzellem la superfície amb oli i repartim per sobre la resta de pipes. Fornegem a 180º durant 35 minuts i un cop fora del forn deixem refredar sobre una reixeta.
** Recepta adaptada de: Cookidoo
Aquesta idea de pà m'encanta!! A veure si puc trobar espinacs perque noia la compra aquests dies es un poema.
ResponEliminaCuida't molt!
Palmira