Com que el lila és un color molt identificatiu d'aquest dia he pensat que aquest pastís de formatge, xocolata blanca i lavanda seria ideal.
Aquest pastís també té una altra història, i és que la lavanda utilitzada la vam portar directament de la casa on Jane Austen va viure els seus últims 8 anys. Aquesta casa està a Chawton, Anglaterra, al comtat de Hampshire, i actualment és un museu que pot visitar-se i que a nosaltres ens va agradar molt.
El que més ens va agradar va ser la historic kitchen, un edifici separat on podies preparar saquets de lavanda, podies escriure amb una ploma antiga i fins i tot vestir-te amb vestits d'època!
Historic kitchen |
Ingredients (10 racions):
Per la base:
75 gr de mantega
150 gr de galetes de te
Pel farciment:
lavanda seca (o aroma de lavanda)
200 gr de xocolata blanca
200 gr de formatge mascarpone
200 gr de mató (o requesón)
200 gr de formatge d'untar (sencer, no light)
2 ous
50 ml de nata per muntar
colorant alimentari lila
Passos a seguir:
Comencem fent una infusió de lavanda que aromatitzarà el pastís i li donarà un sabor d'allò més bo. Fiquem 3 cullerades de lavanda seca comestible en un cassó amb els 50 ml de nata. Ho escalfem una mica, sense que arribi a bullir, i ho deixem reposar una hora.
Continuem fem la base del pastís. Triturem les galetes i les barregem amb la mantega desfeta. Fiquem aquesta mescla a la base d'un motlle greixat i la pressionem bé amb una cullera o vas fins que quedi fina i ferma. La reservem a la nevera mentre preparem el farciment.
Preescalfem el forn a 150º i ens fiquem a preparar el farciment.
Fonem la xocolata amb molt de compte que no se'ns cremi, la blanca és més sensible així que haurem de vigilar. La deixem refredar uns minuts.
Batem els tres formatges fins que no tinguin grumolls i llavors hi afegim la xocolata i seguim removent. Afegim els ous i la infusió de lavanda prèviament colada i també ho integrem bé. Finalment tenyirem la massa amb el colorant (jo vaig utilitzar-ne un del wilton en format gel). Amb un escuradents afegim colorant a la massa i anem removent fins que aconseguim el color desitjat.
Aboquem la massa al motlle, sobre la base de galetes i ho fiquem al forn durant 30 minuts. Passat aquest temps cobrim el motlle amb paper d'alumini perquè no es dauri massa i fornegem durant 10 minuts més, moment en que apaguem el forn. El pastís el deixem dins una hora més, i després el passem a la nevera millor d'un dia per un altre.
Aquest pastís ens va agradar tant per l'olor com el sabor, delicat i deliciós, i amb aquest color tan vistós aconsegueixes sorprendre a taula ;)
Feliç dia de la Dona Treballadora!
ResponEliminaQuin pastis mes original, bonic
i adient pel dia d'avui.
Segur que aconsegueixes el repte, últimament no pares de cuinar!
M'encanta lo que expliques de la Històric Kitchen, quin bon record!
Que precios! I que ben trobat tot! Un post molt xulo, petns
ResponEliminaUn pastís perfecte per celebrar les dones i moltes més coses!!
ResponEliminaEls repetes ens donen objectius però hem de gaudir fent-los així que amb temps però amb ganes, oi?
Bon diumenge,
Palmira
Qué bé poder visitar la casa on la Jane Austen va viure els ùltims anys i fer saquets d'herbes.
ResponEliminaTé un color molt bonic el pastís, imagino un gust molt suau i bo.
Petons.
Molt original! Vaig tastar a Xococake a Barcelona un pastís amb aquest ingredient i tenia un gust especial però molt suau que em va agradar molt! És nota aquest ingredient en el teu pastís? Una abraçada!
ResponEliminaHola Anna!! si que es nota, si! li dóna un toc ben especial ;)
EliminaQue bonito te ha quedado!!!Seguro que está muy bueno.
ResponEliminaUn abrazo!!!
Cocinando con Montse
Ai ai quin perill si el faig! Tés una pinta excel.lent! Jo que em pensava que la lavanda només servia per fer sabo!! ;P
ResponEliminaPtons
Anna
una maravella!! amb lavanda ha de ser totalment una pasada!! petons ;)
ResponEliminaWooww Eva!! Me encantaría probar un cachito de tu tarta... Ayy es que no me puedo imaginar el sabor... Nunca he probado la lavanda!!! Desde luego que es un postre de 10 e ideal para celebrar ese día!! Un beso!!
ResponEliminauna combinació original i molt bona, a mi l'espígol m'encanta a les postres!
ResponEliminaSegur que boníssim Eva!! L'espígol és molt més versàtil del que d'entrada semblaria, oi?
ResponEliminaUna abraçada
Qué bonita tarta! Es una dulce manera de conmemorar el día de la mujer. Es una pena que hoy todavía haya mujeres, hombres y niños que trabajan en condiciones infrahumanas por unas cuantas monedas, y seguramente nada más les llegue para comer.
ResponEliminaSaludos!
Quin pastís més bo!!! I bonic!!! M'encanta la convinació.
ResponEliminapetons