Fa just un mes vaig publicar la recepta de l'orange curd, un gran descobriment, i us vaig prometre dues receptes fetes amb aquesta crema de taronja. Una va arribar poc després, uns bombons farcits d'orange curd, i avui us porto la segona: un bescuit que vaig fer dos dies seguits, amb això ho dic tot.
No sabia massa bé com integrar-hi la crema, i després de mirar i remirar receptes vaig decidir per fer un bescuit de iogurt i ficar-hi al mig unes cullerades d'orange curd. La recepta base que vaig seguir va ser la del bescuit zebra, ometent la ratlladura de taronja i el cacau. Resultat espectacular, directe al top 5!
Ingredients (motlle 22 cm):
1 iogurt natural
3 ous
2 mesures de sucre
1 mesura d'oli de girasol
3 mesures de farina
1 sobre de llevat químic
4 cullerades grans d'orange curd
ametlles laminades i sucre llustre
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
En un bol posem el sucre i els ous i ho batem amb les varetes
elèctriques fins que blanquegi. Hi incorporem l'oli a poc a poc i el
iogurt.
Tamisem la farina i el llevat, l'incorporem a la mescla i ho batem fins que quedi ben integrat.
Greixem un motlle rodó i hi aboquem la meitat de la massa, a sobre d'aquesta repartim les 4 cullerades d'orange curd i cobrim amb la resta de massa.
Repartim per sobre les ametlles laminades i ho fornegem durant 40-45 minuts o fins
que al clavar una agulla aquesta surti neta.
Deixem refredar el bescuit i l'empolvorem amb sucre llustre.
Repetiré l'orange curd per poder tornar a esmorzar un tall d'aquest bescuit!
OMG!!! Quina pinta!! tan esponjós i amb aquest gustet de taronja... se'm fa la boca aigua de pensar-hi...
ResponEliminaTot un perill! Esponjós i amb l'inimitable sabor de l'orange curd... UN berenar genial pel cap de setmana!
ResponEliminaPetons,
palmira
Que buena con ese cítrico.
ResponEliminaUn saludito
Quin gustet més bo ha de tenir, el bescuit de sempre, però amb l'orange curd, bona idea.
ResponEliminaPetons.
Què bo deu ser... amb aqeull gustet a taronja tant deliciós! Fins i tot quedaría bé alleugerar-lo amb un almíbar i farcir el bescuit un cop fet o empaparlo bé amb reducció de taronja, mortal! O amb una mica de xocolata jejeje, no puc parar d'imaginar-m'ho!
ResponEliminai tant que ha d'anar directe al top! He d'estar genial! Un petó!
ResponEliminaTe una pinta extraordinària!
ResponEliminaJo, amb el teu permís, me'l menjaré amb una presa de xocolata. Quina delícia!! Un petó!
ResponEliminaM'encanta! i amb lemond curd com sortiria? ho dic perquè encara em queden mooooltes llimones!
ResponEliminaAnna
Todavía no pruebo el orange curd, pero seguro me gusta. El bizcocho tiene una pinta deliciosa, ojalá me pudiera llevar un trozo para probarlo.
ResponEliminaSaludos!!