L'origen d'aquestes galetes se situa al segle XIV, quan els soldats escocesos n'elaboraven sobre una placa de metall que pot comprar-se encara a l'actualitat. Aquestes galetes són força insípides i és per això que es mengen acompanyades, bé de dolç, bé de salat.
Ingredients (aprox. 40 galetes):
120 gr de flocs d'avena (jo integrals)
120 gr de farina d'avena o flocs triturats amb un molinet
240 ml d'aigua bullint
30 gr d'oli d'oliva
1/2 cullerada petita de sal
opcional: llavors de sèsam i lli
Passos a seguir:
Escalfem el forn a 200º.
En un bol mesclem els flocs i la farina d'avena, l'oli, la sal i les llavors (1 cullerada sopera escassa de cada). Afegim l'aigua bullint i amb una espàtula ho barregem bé, obtindrem una massa bastant seca. La deixem refredar una mica i la fiquem entre dos papers de forn per poder estirar-la sense que se'ns enganxi.
La deixem ben fina i l'anem tallant amb un vas o tallador rodó. Fiquem les galetes sobre dos safates de forn folrades i les fornegem, d'una en una, durant uns 25-30 minuts.
Hem d'aconseguir unes galetes ben seques i cruixents. A mitja cocció podem donar-los la volta perquè es facin igual pels dos costats.
Salat o dolç? |
Unes galetes tipus crackers que ens poden servir per esmorzars, berenars o aperitius... guardeu-les en una caixa de llauna perquè estiguin ben cruixents.
Recepta extreta de: El foro del pan
uix! quin disseny de bloc més xulo, enhorabona per la nova imatge. La recepta m'agrada molt, queda apuntadissima ;) petonets
ResponEliminaBen acompanyades d'aliments dolços o potser d'aperitiu amb ingredients salats segur que deuen estar bones.
ResponEliminaPetons.
Quina bona idea!! i sana! m'encanta, gràcies Eva :)
ResponEliminaPtonets
Anna
Que buenas galletas.
ResponEliminaUn saludito
Molt bona i ben versàtils :)
ResponEliminam'encanten aquestes galetes, quan en faig a casa o són d'avena o d'algun cereal aixi! sanisssimes!! petons
ResponEliminaTinc una capseta de flocs d'avena........apunto recepta!
ResponEliminaPetons,
Olga
Les he vista a Instagram i ja m'ha picat la curiositat... amb el formatge i la melmelada han de quedar delicioses!
ResponElimina(per cert, avena en català es diu civada jijiji..)
O amb un dip per anar menjant en un aperitiu... mai n'he provat però cada dia anem aprenent, oi?
ResponEliminaPetons,
Palmira