Ja hem fet 3 calçotades aquesta temporada, i de la primera, ja fa unes setmanes, vaig separar uns quants calçots sense coure per fer-los arrebossats. Els vaig trobar ben bons, llàstima que no tingués ni una mica de salsa per acompanyar-los, perquè estic segura que li donaria un toc excel·lent!
Ingredients (2-3 persones):
20 calçots
200 ml de cervesa
farina
sal
oli d'oliva
Passos a seguir:
Netegem els calçots tallant-los les fulles verdes, la punta i la primera capa. Els emboliquem amb paper d'alumini i els coem a la papillota al forn, uns 20 minuts a 200º.
Mentrestant preparem la mescla per l'arrebossat. En un bol fiquem la cervesa freda i la sal i anem afegint farina fins a obtenir una consistència una mica densa, que ens permeti submergir els calçots i que s'impregnin bé.
Un cop tinguem els calçots cuits només cal passar-los per l'arrebossat i fregir-los en una paella amb oli d'oliva. Al treure'ls els deixem un parell de minuts sobre un paper absorvent per a retirar l'excés d'oli i ja els podeu posar a taula.
Recent fets són deliciosos, així que degusteu-los al moment!
En breu, un parell de receptes més amb calçots, han donat de si!!
La propera vegada fes o guarda una mica de salsa, estàn més que bons, boníssims!
ResponEliminaPetons.
MMMmmm...bons i originals!!!!! Han de ser sorprenents!
ResponEliminaPetons, Eva!
Olga
Me encantan rebozados, quedan riquísimos, yo así no los he probado yo no los cuezo, los rebozo y directos a la sarten, quedan tiernos y buenos, y con la salsita para calcots, quedan buenísimos.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Cocinando con Montse
Han de quedar boníssims, no els he tastat mai així. I tens raó que amb una mica de salsa encara millor ;)
ResponEliminaCada cop es troba més aquest plat. Una opció no tan "bruta" de menjar calçots!
ResponEliminaQueden molts bons arrebossats. I si en sobren de cuits a la brasa, també queden molt bé amb tempura.
ResponEliminaPetons
Ja saps, la propera vegada també s'ha d'amagar una mica de romesco!!! Arrebossats queden molt bons.
ResponEliminaNoia quina enveja, poder gaudir del bon temps i de calçotades...
Petons!
Palmira
Nunca había visto ni probado esta receta, pero me parece súper curiosa. Tienen que estar muy buenos =)
ResponEliminaUn besote!
Que estupendos que se ven.
ResponEliminaUn saludito
els vaig estar a punt de tastar una vegada pero no ho vaig fer! que bons han de ser!! una altra manera de menjar calçots! petons
ResponEliminaUohhh!! Fa molts anys els vaig tastar a un restaurant, i em van encantar! Són molt bons, i si te'n guardes una mica de salsa, un triomf!
ResponEliminaPetons!!
Aquets calçots arregossats han d´estar increíbles. Jo només els he probat una vegada de manera tradicional. Tortas a foc viu i reposats dins teules. Vaig disfrutar de manjar aquella maravella. Bon cap de setmana.. Muak
ResponEliminaM'encanten les verdures amb arrebossat tipus tempura! Molt deliciosos!! Un petó!
ResponElimina