Ingredients (12-14 croquetes):
15-20 calçots cuits
45 gr. de farina
400 ml de llet
sal, pebre i nou moscada
oli
pa ratllat
1 ou
Passos a seguir:
Netegem els calçots retirant la primera capa negra i tallant la part de les fulles, ens hem de quedar amb la part més tendra. Els trossegem i fiquem en una paella amb una mica d'oli i els sofregim uns minuts.
Afegim la farina i anem barrejant bé per tal que es cuini i es vagi torrant. Anem incorporant, a poc a poc, la llet, i anem remenant i deixant que es cogui. Salpebrem i afegim una mica de nou moscada, i retirem del foc un cop es comenci a desenganxar la massa de la paella.
Reservem aquesta massa en una safata i la deixem refredar, podem deixar-la d'un dia per l'altre. És important tapar-la amb paper film que toqui a la massa, per evitar que es faci una crosta.
Un cop refredada fem les croquetes. Agafem porcions de massa, els donem forma de croqueta, les passem per ou batut i després per pa ratllat. Només falta fregir-les en abundant oli d'oliva, deixar-les uns minuts a sobre de paper absorvent i gaudir-les!
També podeu congelar-les i fregir-les directament quan vulgueu, que és que acostumo a fer jo.
Us animeu?
Ho han fet...
Gemma M. |
Mira que m'agraden las croquetas i de calçots no ne fetas mai...aquesta recepta me la quedo !!!!!
ResponEliminaSegur que están molt bones, ... el problemaq es que a casa mai sobren calçots!!!
ResponEliminaQuina meravella! Tot i que si venim nosaltres a la calçatoda segur que no sobraràn calçots!!!
ResponEliminaPetons,
Palmira
Vaya croquetas ricas tan cremositas :-)
ResponEliminaUn saludito
Quines croquetes més bones!! I el gust ha de ser exquisit! Un petó!
ResponEliminaoohh quina bona idea! mira que he vist receptes amb calçots però croquetes encara no! i genial! petons
ResponEliminaBona pensada quan sobren calçots ja fets i si no fer més perque sobrin.
ResponEliminaPetons.
Mare meva!
ResponEliminaquina pintassa que tenen nena!!!! nyummy!
Petons guapa!
Emma
www.emmalovesfashion.com
Bona idea! Pels calçots que sobrin a la pròxima calçotada seran aquestes croquetes. Gràcies Eva :)
ResponEliminaPtons
Anna
Molt bona idea!!!! Ets una artista!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Mare meva, quina pinta tan bona, i segur que de sabor millor encara. Una idea boníssima i ben fácil. T'han quedat genial, un 10 per la cuinera!!
ResponEliminaEm quedo pel teu blog si no es molèstia :)
Bon dijous!
Ohh! M'encanta la teva proposta!!Sóc una enamorada dels calçots, però visc fora de Catalunya així que no en puc menjar gaire sovint...però m'apunto la recepta per quan tingui la ocasió!!!
ResponEliminaSalutacions, Clara